Телевизија Прикажи повеќе резултати

  • Зошто немам телетекст?
  • Зошто немам тон на телевизорот?
  • Дали сум обврзан да плаќам претплата за МТВ ако користам Total TV?
  • Зошто се затемнуваат одредени содржини на некои од каналите?
  • Kолку трае договорната обврска за договорот со Total TV, и дали по истек на договорниот период може да се обнови со добивање на некои погодности?
  • Дали потписник на договорот мора да биде сопственикот на објектот?
  • Како можам да станам корисник на Тotal TV?
  • Што е Тotal TV?

Интернет Прикажи повеќе резултати

Сметки Прикажи повеќе резултати

  • Плаќање на сметки
  • Го извршив плаќањето, а услугата се уште не ми е активна, на кој е-маил или факс можам да ви пратам доказ за уплатата?

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Овде сме за сите ваши прашања и сугестии

ПОБАРАЈТЕ НЕ

Завете се во нашиот контакт центар на (02) 30 63 000

ПОСЕТЕТЕ НЕ

Посетете го нашиот изложбен салон, ве очекуваме.

ПИШЕТЕ НИ

Пратете ни е-маил на contact@totaltv.mk