НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА


Ресиверот е блокиран, не можам да мeнувам канали. Што да правам?

Ако вашиот ресивер е блокиран, потребно е да се рестартира (исклучување и вклучување) кое се прави со вадење на адаптер од струја и повторно вклучување. Доколку и по повторното вклучување и...

Како се прави замена на неиспрaвен уред или далечински управувач?

Ако сте земале опрема на користење (можност да ја изнајмите), за цело време додека трае договорот имате право на бесплатна проверка и замена на уредот. Ако се сомневате во функционирање на вашиот...

Поддршка

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Овде сме за сите ваши прашања и сугестии

ПОБАРАЈТЕ НЕ

Јавете се во нашиот контакт центар на (02) 30 63 000

ПОСЕТЕТЕ НЕ

Посетете го нашиот изложбен салон, ве очекуваме.

ПИШЕТЕ НИ

Пратете ни е-маил на contact@totaltv.mk