НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА


Што е Тotal TV?

Total TV е водечки регионален сателитски провајдер кој овозможува следење на голем број на најпопуларни домашни и странски ТВ канали во било кој дел од Македонија, без географски ограничувања поради...

Дали потписник на договорот мора да биде сопственик на објектот?

Пописник на договорот не мора да биде сопственик на објектот каде ќе се инсталира опремата. Главен услов е дека лицето кое го потпишува договорот има лична карта издадена на територи на Република...

Kолку трае договорната обврска за договорот со Total TV, и дали по истек на договорниот период може да се обнови со добивање на некои погодности?

Postpaid корисници кои се имаат определено за користење на комплетна сателитска опрема го потпишуваат корисничкиот договор на 24 месеци на иницијална договорна обврска. По истек на 24 месеци на...

Дали сум обврзан да плаќам претплата за МТВ ако користам Total TV?

Како корисник на услугата Total TV ја плаќате само дистрибуцијата на каналите која ја вршиме ние, а од друга страна, радиодифузната такса е обврска на сите граѓани. Кога станува збор за Total TV,...

Што да направам кога од екранот ќе снема телетекст?

Ако во моментот ви снема телетекст од екран, проблемот можете да го решите со едноставен рестарт на ресивер. Доколку проблемот по рестартот и понатаму постои, контактирајте го нашиот Контакт центар...

Дали Total TV можам да го користам и надвор од границите на Република Македонија?

Total TV можете да го користите ширум Европа и да станете дел од интернационалната сателитска платформа препознатлива по најсовремена технологија и врвна понуда на програма.

Како можам да станам корисник на Тotal TV?

За да станете корисник на нашата услуга потребно е да имате лична карта издадена на територија на Македонија и да се пријавите на еден од следните начини: со јавување во нашиот Контакт Центар на...

Дали, и под кои услови, услугата Total TV може да се пресели на друга локација?

Total TV е мобилен вид на услуга, можете да ја преселите на друга локација. Во тој случај за монтажа на приемник и антена на новата адреса се плаќа еднократна цена за монтажа.

Зошто се скремблуваат одредени содржини на некои од каналите?

Кога ќе се појави одредена телевизиска станица која ги има откупено правата за територија на Македонија за емитување на одредени програмски содржини, законот не обврзува да ги скремблуваме сите...

Зошто немам тон на телевизорот?

Доколку немате тон на вашиот ТВ приемник потребно е да проверите дали кабелот што го поврзува вашиот сателитски приемник и вашиот телевизор е исправен. Потоа е потребно да се ресетира вашиот...

Зошто имам "кочење"на слика на некои од каналите?

"Кочење" на сликата на одредени канали најчесто се јавува ако сигналот што го добивате од вашата антена е под нивото на потребниот квалитет на сигнал. Во тој случај потребно е да го контактирате...

Поддршка

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Овде сме за сите ваши прашања и сугестии

ПОБАРАЈТЕ НЕ

Јавете се во нашиот контакт центар на (02) 30 63 000

ПОСЕТЕТЕ НЕ

Посетете го нашиот изложбен салон, ве очекуваме.

ПИШЕТЕ НИ

Пратете ни е-маил на contact@totaltv.mk